Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Beleggen in gendergelijkheid loont
Anders beleggen Volgen De categorie volgen
23 NOV

Beleggen in gendergelijkheid loont

23.11.2020
Guy Janssens – Head of Sustainable and Responsible Investments
Guy Janssens Head of Sustainable and Responsible Investments
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 20.11.2020 14:13
Gepubliceerd op 23.11.2020 06:13
Covid-19 heeft de genderkloof in het bedrijfsleven doen toenemen. Een actief beleid om genderdiversiteit te stimuleren is nu belangrijker dan ooit. Ook als belegger kunt u uw steentje bijdragen.

Overzicht

  • De genderkloof in het bedrijfsleven is toegenomen door Covid-19
  • Het IMF roept op om meer middelen te investeren in gelijke kansen voor man en vrouw
  • Banken en beleggingsfondsen integreren gendergelijkheid in hun beleggingsstrategie
  • Als belegger kunt u via uw beleggingen gendergelijkheid een duwtje in de rug geven
Dacht u dat gendergelijkheid enkel een kwestie is van gelijkheid en rechtvaardigheid? Dat is een zware onderschatting. Bedrijven met meer vrouwen in het management presteren ook economisch beter. Helaas bestaat er voor vrouwen nog altijd een glazen plafond. De genderkloof in het bedrijfsleven blijft groot en is door Covid-19 zelfs nog meer toegenomen. McKinsey schat dat ongeveer 4,5% van de werkgelegenheid van vrouwen bedreigd wordt door de pandemie, terwijl dit voor mannen maar 3,8% is. Een actief beleid om de genderdiversiteit te stimuleren is dan ook belangrijker dan ooit. Dat komt niet alleen de bedrijven en hun investeerders ten goede, maar ook de economie in het algemeen.

Vrouwen scoren beter

Onderzoek toont aan dat bedrijven met veel vrouwen in leidinggevende functies beter presteren dan gemiddeld. Ze scoren beter op het vlak van omzet, winst en rendement en hebben bovendien minder schulden. Gelijke kansen voor man en vrouw stimuleren volgens het IMF ook de economische groei. Het IMF roept op om meer te investeren in onderwijs, gezinsplanning en digitale inclusie en om onbetaald zorgwerk en moedersterfte een halt toe te roepen. De baten hiervan zijn zes tot acht keer groter dan de kosten, waardoor de private en publieke bestedingen tegen 2025 met 2.000 miljard dollar kunnen toenemen. McKinsey schat dat gendergelijkheid het wereldwijde bbp tegen 2025 kan doen toenemen met 12.000 tot 28.000 miljard dollar.

Meewerken aan verandering

Banken en beleggingsfondsen kunnen hun steentje bijdragen door gendergelijkheid te integreren in hun beleggingsstrategieën. Zo mikken ze op winstgevendheid én kunnen ze bovendien positieve verandering teweegbrengen. Een investeringsbeleid dat gericht is op genderdiversiteit wordt steeds belangrijker en is gebaseerd op drie pijlers: gelijkheid op de werkplek, een betere toegang tot kapitaal voor vrouwen en de ontwikkeling van producten en diensten die de positie van vrouwen versterken. Via gespecialiseerde fondsen kunt u ook als individuele belegger mee op de kar springen. Zo mikt u niet alleen op een beloftevolle belegging, maar spoort u het bedrijfsleven ook aan om werk te maken van genderdiversiteit.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Guy Janssens Head of Sustainable and Responsible Investments
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven