Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
98 projecten krijgen dankzij u sinds 2015 steun
Impact investing Volgen De categorie volgen
15 JUL

98 projecten krijgen dankzij u sinds 2015 steun

15.7.2020
Johan Boelen – Chief of staff, Private Banking & Wealth Management
Johan Boelen
Johan Boelen Chief of staff, Private Banking & Wealth Management
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 14.7.2020 17:30
Gepubliceerd op 15.7.2020 06:30
In 2020 werden 25 sociale projecten opgenomen in het begeleidingsprogramma van het Venture Philanthropy Fonds. In vijf jaar tijd werden al 98 projecten gesteund dankzij uw duurzame beleggingen.

Overzicht

  • BNPPF Private Banking steunt het Venture Philanthropy Fonds (Koning Boudewijnstichting)
  • Ze stort een deel van de beheersvergoeding van haar voornaamste SRI-fonds door
  • In 2020 werden 25 sociale organisaties uit alle hoeken van het land geselecteerd
  • Sinds 2015 kregen 98 projecten financiële en structurele begeleiding
  • Ook de werknemers en cliënten van BNP Paribas Fortis worden betrokken
Sinds juni 2015 steunt BNPPF Private Banking het Venture Philanthropy Fonds (VPF) van de Koning Boudewijnstichting. Elk jaar stort ze een deel van de beheersvergoeding van haar belangrijkste sociaal verantwoorde beleggingsfonds (SRI) door. Daarmee kan het VPF sociale projecten steunen. In 2020 dienden 140 organisaties een aanvraag tot begeleiding in. Het selectieproces moest aangepast worden aan de lockdown en gebeurde daarom deels online. Het comité van onafhankelijke experts van het VPF heeft uiteindelijk 25 dossiers geselecteerd met een belangrijke impact op inclusie en de sociale economie in België.
De laureaten komen uit alle regio’s en provincies van het land. Er zijn dertien Franstalige en twaalf Nederlandstalige organisaties bij.

Organisaties uit alle hoeken van het land

De laureaten komen uit alle regio’s en provincies van het land. Er zijn dertien Franstalige en twaalf Nederlandstalige organisaties bij. Zes op tien zijn actief in Brussel. De andere komen uit alle Belgische provincies, met uitzondering van Luxemburg. Er zitten jonge organisaties bij, zoals Singa (hulp bij de sociale integratie van pas aangekomen migranten) en Doucheflux (sanitaire diensten voor daklozen). Ook meer mature en ontwikkelde organisaties, zoals Comprendre et Parler (begeleiding van dove, (doof)stomme en slechthorende mensen bij alle aspecten van hun leven).

Structurele steun

In totaal kregen de 98 door het VPF geselecteerde projecten 7 miljoen euro aan steun sinds 2015. De begeleiding beperkt zich niet tot eenmalige financiële steun. Het VPF helpt hen op meerdere manieren: via consulting, hulp bij de financiering en de mobilisatie van een netwerk gedurende drie jaar.

De steun kan oplopen tot 80.000 euro per organisatie. Minstens de helft moet besteed worden aan externe consulting op belangrijke domeinen, zoals strategie, bestuur, financieel beheer of digitalisering.
Ook de cliënten van BNPPF Private Banking worden betrokken. Elk jaar kunnen ze hun favoriete project kiezen.Johan Boelen

Werknemers en cliënten van BNPPF

De ondersteunde organisaties kunnen ook rekenen op de werknemers van BNP Paribas Fortis via het programma 1MillionHours2Help. De werknemers kunnen collectieve steun in het kader van een solidaire teambuilding voorstellen of individueel helpen.

Ook de cliënten van BNPPF Private Banking worden betrokken. Elk jaar kunnen ze hun favoriete project kiezen. Die projecten worden in de schijnwerpers gezet tijdens bezoeken, persberichten, reclamecampagnes, enzovoort.

Bent u actief in een organisatie met een sociale impact die een duwtje in de rug verdient? Het VPF doet na de zomervakantie een oproep voor kandidaten voor 2021.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in
Johan Boelen

Uw expert

Johan Boelen Chief of staff, Private Banking & Wealth Management
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven