Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Duurzame voeding: grijp uw kans!
Beleggen Volgen De categorie volgen
25 JUL

Duurzame voeding: grijp uw kans!

25.7.2019
Guy Janssens – Head of Investment Specialists
Guy Janssens Head of Investment Specialists
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 24.7.2019 10:25
Gepubliceerd op 25.7.2019 06:00
Door de groeiende wereldbevolking is het huidige voedingssysteem niet houdbaar. De uitdaging van duurzame voeding vergt belangrijke investeringen, maar biedt ook kansen.

Overzicht

  • De stijgende wereldbevolking maakt de huidige manier van voedsel produceren onhoudbaar
  • De voedingsindustrie moet veranderen en duurzamer worden
  • De noodzakelijke investeringen worden geschat op 320 miljard dollar per jaar
  • Die investeringen zouden 2.300 miljard dollar aan inkomsten genereren tegen 2030
  • Profiteer via fondsen van deze duurzame investeringskansen
De groeiende wereldbevolking maakt het huidige industriële voedingssysteem onhoudbaar. Zowel op sociaal, ecologisch als economisch vlak laten de negatieve effecten zich meer en meer voelen. De sector moet veranderen en duurzame voeding omarmen. Dat vertaalt zich in toegang tot kwaliteitsvoeding, die zowel de gezondheid van de natuur als die van de mens respecteert.

De vereiste investeringen zijn enorm, maar het verwachte rendement is zeven keer groter. Via fondsen kunt u inspelen op deze opportuniteit. U verbetert op die manier het profiel van uw portefeuille en u steunt tegelijk een duurzamere ontwikkeling.
Het potentieel van duurzame voeding wordt tegen 2030 geschat op 2.300 miljard dollar en 80 miljoen jobs.Guy Janssens

Rendement van 7 keer de investeringen

De voedingsindustrie zal 320 miljard dollar per jaar moeten investeren in duurzaamheid. Naast het belangrijke milieuaspect is ook de economische inzet groot. De mogelijke waardecreatie wordt geschat op 2.300 miljard dollar tegen 2030. De sector zou ook niet minder dan 80 miljoen jobs creëren. Die kansen worden nu al zichtbaar, vooral in de ontwikkelde landen.

Consumenten letten almaar meer op de CO2-afdruk van hun aankopen, vooral wat betreft verpakkingen. Ze kiezen voor lokale en/of bio-producten en worden vegetariër of veganist.

Een slimme keuze voor beleggers

Almaar meer beleggers ontdekken dat de ondernemingen die zich aanpassen marktaandeel winnen. Een groeiend aantal beleggingsfondsen maakt van het thema van duurzame voeding dan ook de spil van hun strategie.

U kunt uw portefeuille beschermen met de voedingsindustrie, want landbouwproducten zijn maar weinig gevoelig voor recessies. De sector is momenteel ook laag gewaardeerd in vergelijking met het marktgemiddelde. Dat terwijl de groeivooruitzichten er dankzij de groeiende wereldbevolking goed uitzien. Zeker voor de 1.000 ondernemingen waar fondsen die beleggen in duurzame voeding uit kunnen kiezen.
U kunt uw portefeuille beschermen met de voedingsindustrie, want landbouwproducten zijn maar weinig gevoelig voor recessies.

Fondsen gespecialiseerd in duurzame voeding

Via een belegging in duurzame voeding slaat u twee vliegen in één klap. U verbetert het risicogewogen rendement van uw portefeuille en u steunt de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Gespecialiseerde fondsen bieden u een brede diversificatie en de steun van specialisten. Ze kunnen die ondernemingen kiezen die het best scoren op de duurzaamheidscriteria. U kunt ook beleggen in veelbelovende segmenten, zoals kleine en middelgrote ondernemingen of de groeilanden. Aarzel niet om uw adviseur te contacteren voor een gepersonaliseerd advies.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Guy Janssens Head of Investment Specialists
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Trefwoorden: Focus Impact investing
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven