Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering

Focus

Beurscorrectie ligt op de loer

Philippe Gijsels – Chief Strategy Officer
De kans op een beurscorrectie of -consolidatie in de komende weken of maanden is reëel. Maar de stierenmarkt die al meer dan tien jaar duurt, is nog niet ten einde.
19.7.2019
Abonnees
3:15

Wat maakt IT-reuzen zo ongenaakbaar?

Arne Maes – Economic Advisor
Grote technologiebedrijven zijn vaak dominant in hun sector en moeten weinig vrezen van toetreders. Een blik op de wetmatigheden van de immateriële economie.
18.7.2019
1-3 min

Onzekerheid houdt markten in bedwang

William De Vijlder – Group Chief Economist
De financiële markten reageerden positief op de aangekondigde beleidsversoepelingen van de centrale banken. Toch kunnen beleggers zich nog verwachten aan heel wat volatiliteit.
10.7.2019
Abonnees
3:04

Klimaatverandering: risico’s en kansen

Caroline Palumbo – Investment Communication Manager
Hittegolven en hevige stortregens hebben een impact op de economie. Grote ondernemingen bereiden zich het best voor op de klimaatrisico’s. Een efficiënte overgang kan zelfs nieuwe kansen creëren.
9.7.2019
1-3 min

Wat als... China de renminbi devalueert?

Koen De Leus – Chief Economist
Als China de renminbi devalueert, maakt de Volksrepubliek weinig nieuwe vrienden. Toch is het geen ondenkbaar scenario. Wat zijn de mogelijke gevolgen voor China en voor de rest van de wereld?
5.7.2019
Abonnees
1-3 min

Met de fiets naar het werk!

Philippe Kahn – Arval Mobility Manager
Fietsen is gezond, u staat minder in de file en het kan u een mooie fietsvergoeding opleveren. Dit heeft ook de bedrijfsfiets een boost gegeven. Wat valt er te verdienen voor fietsende werknemers?
1.7.2019
Abonnees
1-3 min

Investeerdersinitiatief voor het klimaat

Guy Janssens – Head of Sustainable and Responsible Investments
Climate Action 100+ groepeert 300 grote institutionele investeerders. Het wil druk zetten op systemische ondernemingen op vlak van broeikasgassen, om zo de energietransitie te versnellen.
28.6.2019
1-3 min

Beïnvloeden CEO's de beurswaarde?

Arne Maes – Economic Advisor
De reputatie van een nieuw aangestelde CEO beïnvloedt de beurswaarde van een bedrijf. Die stijgt met ongeveer 2% wanneer een CEO wordt benoemd die een prestigieuze prijs heeft gewonnen.
21.6.2019
Abonnees
1-3 min

26 nieuwe sociale projecten krijgen steun in 2019

Caroline Thijssen – Head of Sustainable & Responsible Development Retail & Private Banking
Via zijn voornaamste SRI-fonds steunt BNPPF Private Banking het Venture Philanthropy Fonds van de Koning Boudewijnstichting. In amper vijf jaar werden al meer dan 70 sociale projecten gesteund.
20.6.2019
1-3 min

Ratingbureaus kopen duurzame expertise

Luc Van Liedekerke – Professor Corporate Social Responsibility
Er is iets gaande in de wereld van de ratingbureaus. Elke grote speler heeft de afgelopen jaren een duurzame collega gekocht. Een korte geschiedenis van de duurzame ratingsector en een blik vooruit.
19.6.2019
1-3 min

Financiële markten: risico’s en kansen

Philippe Gijsels – Chief Strategy Officer
De centrale banken staan klaar om de markten te ondersteunen met renteverlagingen en kwantitatieve versoepelingen. Toch moeten beleggers op hun hoede zijn voor de risico’s uit geopolitieke hoek.
14.6.2019
Abonnees
3:48

Donkere schaduw boven de wereldeconomie

Koen De Leus – Chief Economist
De huidige vertraging van de globale handelsgroei is zorgwekkend. In goede tijden is de wereldhandel de wind in de rug van de globale economie. Nu lijkt die eerder een tegenwind te worden.
13.6.2019
Abonnees
1-3 min