Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Coups de Cœur 2023: respect en inclusie
Trends Volgen De categorie volgen
2 MRT

Coups de Cœur 2023: respect en inclusie

2.3.2023
Florence Moraine – Sustainability Approach Manager Private Banking & Wealth Management
Florence Moraine Sustainability Approach Manager Private Banking & Wealth Management
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 1.3.2023 08:35
Gepubliceerd op 2.3.2023 06:00
Zes organisaties kwamen in aanmerking voor de titel Coup de Coeur. Dankzij uw stem krijgen Le Petit Vélo Jaune en Casa Legal extra financiële steun en een mooie visibiliteit.
We verdelen elk jaar anderhalf miljoen om talrijke organisaties in de sociale economie structureel te versterken.Florence Moraine

Sinds 2015 steunt BNP Paribas Fortis actief organisaties die zich inzetten voor sociale inclusie in België. De verantwoorde beleggingen van onze cliënten maken dat mogelijk. In 2022 maakte het Venture Philanthropy Fund plaats voor ons eigen filantropiefonds: Impact Together by BNP Paribas Fortis, nog steeds in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Het principe blijft ongewijzigd: we verdelen elk jaar anderhalf miljoen euro om talrijke organisaties in de sociale economie structureel te versterken.

De stemming van het grote publiek voor de Coups de Cœur geeft bepaalde organisaties meer zichtbaarheid en extra financiële steun. De twee winnaars van 2023 illustreren perfect de actuele pijnpunten. De ene helpt jonge ouders in precaire situaties; de andere biedt multidisciplinaire juridische ondersteuning.

Luisterend oor

Sinds 2013 biedt Le Petit Vélo Jaune hulp aan gezinnen of alleenstaande ouders in moeilijkheden. Alleenstaande of zwangere moeders, ouders die asielaanvragen...: er zijn veel individuele voorbeelden. Een luisterend oor neemt hun verdriet en angst deels weg. Een vrijwilliger werkt een jaar met het betrokken gezin bij hen thuis. Hij of zij beantwoordt vragen, helpt met administratieve taken en biedt geruststelling voor volwassenen en kinderen. De organisatie selecteert de vrijwilliger, of ‘teamgenoot’, om zo goed mogelijk aan de behoeften van het gezin te voldoen. 

Le Petit Vélo Jaune verdient zeker zijn benaming als Coup de Cœur 2023, want deze vereniging ontving al twee keer de federale prijs voor armoedebestrijding in Brussel.

Betere juridische bijstand

U kent allicht het bestaan van medische centra. Maar een huis dat juridische, psychosociale en administratieve ondersteuning biedt: dat is nog wat anders.

Naast de gebruikelijke diensten van advocaten, biedt Casa Legal de expertise van andere professionals, zoals maatschappelijk werkers. Ze doen dat op één locatie. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning op het vlak van vreemdelingenrecht, administratief recht, familierecht, jeugdrecht, strafrecht voor slachtoffers van gendergeweld, voor werknemers zonder papieren, voor werknemers in een precaire toestand...

Afhankelijk van de situatie is deze ondersteuning gratis, of zijn de kosten verbonden met het inkomen. Het doel: rechtsbijstand bieden aan iedereen.
De organisaties streven allemaal naar meer inclusie. Samen creëren we zo een rechtvaardigere samenleving.Florence Moraine

Beleggingen die hoop brengen

De steun en solidariteit aan deze organisaties zijn ook mogelijk dankzij u. BNP Paribas Fortis financiert het filantropiefonds Impact Together, dankzij zijn inkomsten van bepaalde verantwoorde beleggingsoplossingen. Dankzij uw beleggingskeuzes helpen wij dus non-profitorganisaties en ondernemingen uit de sociale economie. Ze streven allemaal naar meer inclusie. Samen creëren we zo een rechtvaardigere samenleving.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Florence Moraine Sustainability Approach Manager Private Banking & Wealth Management
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven