Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
De fictieboeken van Philippe Gijsels
Trends Volgen De categorie volgen
11 AUG

De fictieboeken van Philippe Gijsels

11.8.2021
Philippe Gijsels – Chief Strategy Officer
Philippe Gijsels Chief Strategy Officer
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 10.8.2021 09:15
Gepubliceerd op 11.8.2021 04:15
In onze jacht naar ideeën begeven we ons op het pad van de fictieboeken. Ze brengen ons in werelden buiten onze normale habitat. Daar is ruimte voor nieuwe inzichten, kruisbestuiving en serendipity.

Overzicht

  • P. Auster, N. Gaiman en D. Mitchell: klasseschrijvers die u in een andere wereld brengen
  • The Starless Sea van Erin Morgenstern moet u zeker gelezen hebben
  • The Edge of the World: How the North Sea Made Us Who We Are van Michael Pye…
  • en Piraten van de Noordzee van Alban van der Straten zijn boeken om bij weg te dromen
  • In Metropolis bekijkt Ben Wilson de verstedelijking vanuit historisch perspectief
  • Heavy Metal en Intrepid Explorer geven een kijk op de grondstoffenmarkten
Klasseschrijvers zijn in staat om nieuwe werelden te bouwen. Mijn drie favoriete fictieschrijvers zijn Paul Auster, Neil Gaiman en David Mitchell. Van Paul Auster springt de New York Trilogy spontaan in mijn hoofd. Van David Mitchell zijn Wolkenatlas, De Geestverwantschap en Doorgang zeer lezenswaardig. U stapt er in een nieuwe wereld, een jachterrein voor nieuwe ideeën. En jachtterrein is in dit geval ook letterlijk te nemen. Voor de fans van Neil Gaiman verscheen The Neil Gaiman Reader - Selected Fiction, een verzameling van stukken uit zijn werk. Het is een goede opstap naar pareltjes zoals American Gods, The Ocean by the End of The Lane en Neverwhere.
Als u dit jaar één fictieboek leest, moet het The Starless Sea zijn.

Vakantielectuur

Erin Morgenstern heeft nog maar twee boeken op haar naam staan. Met Night Circus en The Starless Sea steekt haar neus aan het raam van die drie vermelde grootheden. Als u dit jaar één fictieboek leest, moet het The Starless Sea zijn. Vergeet niet dat luchtkastelen de enige kastelen zijn die echt leefbaar zijn.

Vakantie roept ook beelden op van zee, water, de scheiding van water en land en alles wat daarbij komt kijken. Prachtige boeken om in een strandbar te lezen, zijn The Edge of the World: How the North Sea Made Us Who We Are van Michael Pye en Piraten van de Noordzee van Alban van der Straten. Het zijn boeken om bij weg te dromen. Ik proef de rosé en de martini al.
Gaan we na de pandemie minder snel leven aan de rand van de steden en via nieuwe communicatiemiddelen moderne nomaden worden?Philippe Gijsels

Over steden en grondstoffen

Gaan we na de pandemie minder snel leven aan de rand van de steden en via nieuwe communicatiemiddelen moderne nomaden worden? Of zet de trend die Ben Wilson beschrijft in Metropolis gewoon door? Steden hebben een rijke geschiedenis. Die start bij Ur en loopt door tot de metropolissen van vandaag, die steeds vaker in groeimarkten liggen. In steden leidt interactie tot creativiteit en innovatie. Maar steden kunnen ook virtueel zijn.

Als believer in een supercyclus voor grondstoffen raad ik tot slot Heavy Metal van Jan Longeval aan, over de goudmarkt, en Intrepid Explorer van J. David Lowell, de autobiografie van een grondstoffenjager. En daarmee is de cirkel rond, lost de zomer weer op in de herfst en wordt het tempo weer gehaaster...

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Philippe Gijsels Chief Strategy Officer
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven