Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
De voordelen van een alarmsysteem
Bescherming Volgen De categorie volgen
27 JUN

De voordelen van een alarmsysteem

27.6.2022
Gerti Kaspereit – Sales Animator Insurance Approach RPB
Gerti Kaspereit Sales Animator Insurance Approach RPB
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 22.6.2022 15:49
Gepubliceerd op 27.6.2022 05:49
Steeds meer verzekeraars geven korting op hun brandverzekering als u een erkend alarmsysteem laat plaatsen. Die worden almaar krachtiger en beschermen uw woning of bedrijfspand tegen brand, diefstal en CO-vergiftiging.

Overzicht

 • Een alarmsysteem beschermt uw woning tegen inbraak, brand en CO-vergiftiging
 • Geconnecteerde systemen bieden de beste bescherming op de markt
 • Een erkend alarmsysteem levert u een korting op in uw brandverzekering
 • Banken en verzekeraars werken met erkende externe beveiligingsprofessionals
 • Ze staan garant voor een topservice en dragen het kwaliteitslabel van de bank/verzekeraar
 • Een efficiënt systeem is maatwerk
 • Er is geen breekwerk vereist: de installatie is draadloos
 • BNP Paribas Fortis werkt met all-in abonnementsformules
Bewakingssystemen worden steevast performanter. De nieuwste generatie bestaat uit geconnecteerde systemen die uw woning 24/7 monitoren vanaf afstand.
 • Bij een inbraak worden er foto’s gemaakt door bewegingsmelders. Het alarm en de bijbehorende foto’s vertrekken onmiddellijk naar de meldkamer, zodat de politie en/of hulpdiensten snel verwittigd kunnen worden.
 • Als er rook wordt gedetecteerd, sturen de rookmelders en de sirene een signaal uit, waardoor u snel kunt evacueren. Er worden ook foto’s verstuurd naar de meldkamer, zodat de hulpdiensten gewaarschuwd kunnen worden indien nodig.
 • Een koolstofmonoxidemelder analyseert 24 uur per dag de lucht in de ruimte. Als er CO-vergiftiging dreigt ,gaat er meteen een signaal naar de meldkamer.
Almaar meer verzekeraars belonen hun klanten met een korting op hun brandverzekering als ze een alarmsysteem plaatsen dat hun kwaliteitslabel draagt.

Korting op uw brandverzekering

Deze bescherming ligt in het verlengde van uw brandverzekering. Daarom belonen almaar meer verzekeraars hun klanten met een korting als ze hun woning uitrusten met een erkend en geconnecteerd alarmsysteem dat hun kwaliteitslabel draagt. BNP Paribas fortis werkt hiervoor samen met erkende beveiligingsprofessionals die een hoogstaande dienstverlening garanderen. De verbinding met een alarmcentrale staat garant voor een onmiddelijke tussenkomst bij een alarm. Dat vergroot de pakkans van de indringers, beperkt de brandschade, schrikt dieven af en zorgt ervoor dat de hulpdiensten onmiddellijk ingeschakeld kunnen worden bij levensbedreigende situaties. Zelf ontvangt u een controleoproep en krijgt u de foto’s ook op uw smartphone. Zo bent u altijd op de hoogte, of u nu thuis bent, op het werk, op vakantie of elders. Er zijn ook formules waarbij er bij een alarm telkens een bewakingsagent ter plaatse komt.

Maatwerk maar geen breekwerk

Voor een efficiënt systeem is maatwerk belangrijk. Daarom komt er altijd een veiligheidsadviseur ter plaatse die de risico’s van uw woning of bedrijfspand in kaart brengt. Op basis daarvan wordt bepaald hoeveel bewegings-, rook- en eventueel ook koolstofmonoxidemelders u nodig hebt en waar die best worden geplaatst. De installatie is draadloos. U hoeft dus niet te vrezen voor grote werkzaamheden in uw huis of uw bedrijfslokalen. Weet tot slot dat BNP Paribas Fortis met erkende beveiligingsprofessionals werkt. Ze bieden abonnementsformules aan waarbij u geen materiaal hoeft aan te kopen. Alles is inbegrepen: van de installatie tot en met het vervangen van de batterijen.

Wenst u meer informatie? Contacteer uw relatiebeheerder.
Er komt een veiligheidsadviseur ter plaatse die de risico’s van uw woning of bedrijfspand in kaart brengt.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Gerti Kaspereit Sales Animator Insurance Approach RPB
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen

De inlichtingen en meningen opgenomen in onderhavig artikel zijn toelichtingen met een louter informatief karakter. Zij kunnen in geen geval beschouwd worden als adviezen of aanbevelingen van fiscale, juridische of andere aard. Zij houden geen rekening met uw persoonlijke situatie. Wij verzoeken u dan ook uw raadsman te contacteren vooraleer enige beslissing te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks gebaseerd is op de inlichtingen vervat in deze communicatie. Deze Algemene Bankvoorwaarden vormen het algemene kader van de conventionele relatie tussen BNP Paribas Fortis NV kredietinstelling met maatschappelijke zetel gevestigd is in 1000 Brussel, Warandeberg 3 - B.T.W. BE 0403.199.702 - RPR Brussel, onder het prudentieel toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel en de controle inzake beleggers- en consumentenbescherming van de Autoriteit van Financiële Diensten en Markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel en ingeschreven als verzekeringsagent onder FSMA-nr. BE 0403.199.702.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven