Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Veilig feesten: welke verzekering hebt u nodig?
Bescherming Volgen De categorie volgen
7 JUN

Veilig feesten: welke verzekering hebt u nodig?

7.6.2023
Olivier Hogne – Director Marketing Accidents, Liability & Legal Assistance
Olivier Hogne Director Marketing Accidents, Liability & Legal Assistance
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 6.6.2023 16:48
Gepubliceerd op 7.6.2023 05:00
Van lente - en trouwfeesten tot verjaardagsparty’s met vrienden. Er wordt dit jaar weer volop gefeest. Maar soms loopt er helaas iets fout. Dan is een familiale verzekering geen overbodige luxe.
Hebt u een trouw- of communiefeest gepland? Of geeft u binnenkort een pensioen- of afstudeerparty? Zorg dan dat u goed verzekerd bent. Voor privéfeesten volstaat een familiale verzekering. Stel dat u per ongeluk de dure handtas van een van uw gasten beschadigt. Of dat een van uw genodigden struikelt over een te gladde vloer en zijn been breekt. In zulke situaties kunt u beroep doen op uw familiale verzekering. Die dekt de materiële en lichamelijke schade van uw gasten waarvoor u of uw gezinsleden verantwoordelijk zijn. Bij lichamelijke schade dekt de verzekering niet alleen medische kosten maar bijvoorbeeld ook inkomensverlies, aanpassingskosten, enzovoort. Weet wel dat schade beneden de vrijstelling niet vergoed wordt. Die ligt bij de meeste verzekeraars rond 300 euro.
Check vooraf of uw familiale verzekering schade aan gehuurde feestlocaties en materialen dekt.Olivier Hogne

Is een gehuurde feestzaal verzekerd?

Huurt u een feestzaal, boot aan de kade, tent…? Controleer dan of uw familiale verzekering ook schade aan gehuurde feestlocaties dekt.
  • Valt dit onder de basiswaarborgen? Soms is dit optioneel of zelfs helemaal niet gedekt. Controleer dit vooraf, zodat u niet voor verrassingen staat als er een raam sneuvelt tijdens uw feest.
  • Is schade aan een gehuurde feestlocatie enkel gedekt voor familiefeesten of voor privéfeesten in ruime zin? Dat is een belangrijke nuance als u bijvoorbeeld een afstudeerfeest organiseert voor vrienden.
  • Huurt u tafels, stoelen of ander materiaal? Ga dan na of schade aan gehuurd of geleend materiaal gedekt is in uw polis.
Als schade aan gehuurde locaties en/of materialen niet gedekt is, dan biedt een specifieke BA-verzekering voor feesten uitkomst.
Werkt u mee aan een barbecue of toernooi van uw sportclub of jeugdbeweging? Kijk dan na of de BA-verzekering van de vereniging festiviteiten dekt.Olivier Hogne

Wanneer volstaat een familiale niet?

Organiseert u een feest samen met anderen? Dan volstaat uw familiale verzekering niet. Stel dat u samen met vriendinnen een fuif geeft voor uw veertigste verjaardag. Of dat u samen met buren een straatfeest organiseert. Ook in zo’n geval biedt een specifieke BA-verzekering voor feesten soelaas. Die dekt de aansprakelijkheid van de organisatoren.

Werkt u als lid van een sportclub, jeugdbeweging of een andere vereniging mee aan een barbecue, toernooi, fancy fair, enzovoort? Dan is het belangrijk om na te gaan of uw vereniging een BA heeft afgesloten. Ga veiligheidshalve ook na of de verzekering festiviteiten dekt.

Andere aandachtspunten zijn:
  • Is schade aan gehuurde locaties gedekt?
  • Zijn medische kosten van het organiserende team gedekt?
Contacteer uw relatiebeheerder indien u graag meer informatie wenst.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Olivier Hogne Director Marketing Accidents, Liability & Legal Assistance
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen

De inlichtingen en meningen opgenomen in onderhavig artikel zijn toelichtingen met een louter informatief karakter. Zij kunnen in geen geval beschouwd worden als adviezen of aanbevelingen van fiscale, juridische of andere aard. Zij houden geen rekening met uw persoonlijke situatie. Wij verzoeken u dan ook uw raadsman te contacteren vooraleer enige beslissing te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks gebaseerd is op de inlichtingen vervat in deze communicatie. Deze Algemene Bankvoorwaarden vormen het algemene kader van de conventionele relatie tussen BNP Paribas Fortis NV kredietinstelling met maatschappelijke zetel gevestigd is in 1000 Brussel, Warandeberg 3 - B.T.W. BE 0403.199.702 - RPR Brussel, onder het prudentieel toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel en de controle inzake beleggers- en consumentenbescherming van de Autoriteit van Financiële Diensten en Markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel en ingeschreven als verzekeringsagent onder FSMA-nr. BE 0403.199.702.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven