Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Zijn uw zonnepanelen en laadpalen verzekerd?
Bescherming Volgen De categorie volgen
2 FEB

Zijn uw zonnepanelen en laadpalen verzekerd?

2.2.2024
Arnaud Martin – Director Product Development Household, Concepts & Sustainability
Arnaud Martin Director Product Development Household, Concepts & Sustainability
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 2.2.2024 11:30
Gepubliceerd op 2.2.2024 11:30
Hoe verzekert u uw duurzame investeringen op de juiste manier? Denk maar aan zonnepanelen of laadpalen, maar ook aan de laadinstallaties in flatgebouwen.
Meer en meer mensen investeren in zonnepanelen of in een eigen laadpaal. Net zoals de rest van de woning verzekert u die via uw brandverzekering. Dat betekent dat schade door brand, hagel, storm of overstroming gedekt is volgens de voorwaarden van de polis. Deze duurzame investeringen behoren bij sommige verzekeraars automatisch tot de verzekerde goederen. Andere eisen dat u de investering eerst meldt, of leggen voorwaarden op. Contacteer dus in ieder geval uw verzekeringstussenpersoon. Hij of zij zal ook controleren of u de verzekerde waarde van de woning moet aanpassen. Dat is belangrijk om onderverzekering te vermijden. Bij de meeste verzekeraars moet u geen bijpremie betalen voor uw duurzame investeringen.
Is uw laadpaal verzekerd, dan is ook de gevolgschade gedekt die het brandend laadpunt veroorzaakt aan uw woning.Arnaud Martin

Ook gevolgschade is verzekerd

Als uw zonnepanelen of laadpaal verzekerd zijn, dan is ook de gevolgschade gedekt. Stel bijvoorbeeld dat er brand uitbreekt tijdens een oplaadbeurt. Als uw laadpaal verzekerd is, dan geldt de dekking voor de schade die het brandend laadpunt veroorzaakt aan uw woning. Ook schade aan derden is verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een brand die overslaat naar de buren, of aan een zonnepaneel dat wegwaait tijdens een storm. Hou wel rekening met de uitsluitingen in de polis. Schade aan wagens of aan een vervallen woning die rijp is voor de sloop, is in vele polissen niet gedekt. De volledige lijst vindt u terug in uw contract.
In appartementsgebouwen duiken meer laadpalen op. De syndicus moet de installatie zo snel mogelijk melden bij de verzekeraar.Arnaud Martin

Appartementsgebouwen

Ook in appartementsgebouwen duiken meer laadpalen op. Die zijn gedekt door de brandverzekering van het gebouw; vaak een blokpolis. De syndicus moet de installatie zo snel mogelijk melden bij de verzekeraar. Dat verhoogt het verzekerde kapitaal en mogelijk ook de premie. Soms legt de verzekeraar voorwaarden op, zoals een sprinklersysteem of noodstop. De modaliteiten variëren. Zijn de laadpalen gemeenschappelijk, dan betaalt de gemeenschap de mogelijke bijpremie en eventueel andere bijkomende kosten. Is de laadpaal privatief, controleer dan of hij automatisch gedekt is door de blokpolis. Is dat niet zo, dan moet de eigenaar een specifieke verzekering onderschrijven.

Contacteer uw relatiebeheerder voor meer informatie.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Arnaud Martin Director Product Development Household, Concepts & Sustainability
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen

De inlichtingen en meningen opgenomen in onderhavig artikel zijn toelichtingen met een louter informatief karakter. Zij kunnen in geen geval beschouwd worden als adviezen of aanbevelingen van fiscale, juridische of andere aard. Zij houden geen rekening met uw persoonlijke situatie. Wij verzoeken u dan ook uw raadsman te contacteren vooraleer enige beslissing te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks gebaseerd is op de inlichtingen vervat in deze communicatie. Deze Algemene Bankvoorwaarden vormen het algemene kader van de conventionele relatie tussen BNP Paribas Fortis NV kredietinstelling met maatschappelijke zetel gevestigd is in 1000 Brussel, Warandeberg 3 - B.T.W. BE 0403.199.702 - RPR Brussel, onder het prudentieel toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel en de controle inzake beleggers- en consumentenbescherming van de Autoriteit van Financiële Diensten en Markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel en ingeschreven als verzekeringsagent onder FSMA-nr. BE 0403.199.702.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven