Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
De essentie van netwerken
#MyFuture Trends Volgen De categorie volgen
25 OKT

De essentie van netwerken

25.10.2022
Jérémie Vanopdenbosch – CEO Business Entourage
Jérémie Vanopdenbosch CEO Business Entourage
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 24.10.2022 13:57
Gepubliceerd op 25.10.2022 05:57
Of u nu een wereldster bent of een beginnende ondernemer, u zal altijd anderen nodig hebben om vooruit te komen. Jérémie Vanopdenbosch beschrijft de essentiële stappen om een netwerk op te bouwen.
De juiste vaardigheden zijn essentieel voor ieders loopbaanontwikkeling. Maar ze zijn niet altijd voldoende. Ook de grootte en doeltreffendheid van een goed netwerk zijn belangrijk. Dat ontwikkelt u door te netwerken. Het komt erop neer om het juiste evenwicht te vinden tussen de nodige - essentiële - vaardigheden en goede relaties.

Niet alleen wát je weet is belangrijk, maar ook wie je kent en wie jou kent. Deze drie elementen helpen u om nog succesvoller te worden. Anders gesteld: met talent heeft degene met de meeste connecties een grotere kans om sneller vooruit te komen.
Van anderen leren, maakt u zelf ook succesvol, volgens het principe van ‘spiegelneuronen’.

Wij en anderen: een groeiende alchemie

Met deze vier goede reflexen bouwt u uw netwerk uit:
  • Toon lef en empathie om met anderen te connecteren. Als er zich kansen voordoen: des te beter.
  • Nieuwsgierig zijn, vragen stellen en interesse tonen, is altijd verrijkend. Van anderen leren, maakt u zelf ook succesvol, volgens het principe van ‘spiegelneuronen’.
  • Het is nooit een goed idee om uzelf ongevraagd in de schijnwerpers te zetten of altijd iets te proberen verkopen.
  • Netwerkevenementen bijwonen, is essentieel. Maar zelfs een etentje, een verjaardagsfeestje, een praatje in het vliegtuig, of een gesprek in de trein zijn gelegenheden waar u waardevolle contacten legt voor later.
Waarde creëren door twee mensen samen te brengen, is goed voor iedereen.Jérémie Vanopdenbosch

Wederkerigheid en vrijgevigheid als sleutelwoorden

U moet vrijgevig zijn om een doelgericht netwerk op te bouwen. Een kennis in contact brengen met de juiste persoon of de nodige informatie bezorgen, geeft een gevoel van voldoening. Mensen onthouden dat. En wat meer is: ze doen hetzelfde voor u als de vraag zich stelt. Dat is het principe van wederkerigheid. Waarde creëren door twee mensen samen te brengen, is uiteindelijk goed voor iedereen. Vooral als dit gebeurt in een vriendschappelijke en informele setting, zonder verborgen agenda’s.

De bron van goede tips

Voor een goed netwerk hoeft u niet altijd mensen alleen voor een specifiek doel met elkaar te verbinden. Door mensen systematisch met elkaar in contact te brengen, creëert u nieuwe kansen. Terwijl zij banden smeden, wint u aan invloed.

Het is maar één stap van de zijlijn naar de spits. U moet hiervoor over wilskracht, nieuwsgierigheid, enthousiasme en een goed netwerk beschikken.

Goede bronnen, de zogeheten ‘mavens’, zijn weinig bekend, maar zeer belangrijk in de kunst van het netwerken. Die ‘mavens’ zijn mensen die u zeggen waar de kansen liggen; wanneer er een niet te missen event is of welke investering mogelijk gunstig is.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Jérémie Vanopdenbosch CEO Business Entourage
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen

De inlichtingen en meningen opgenomen in onderhavig artikel zijn toelichtingen met een louter informatief karakter. Zij kunnen in geen geval beschouwd worden als adviezen of aanbevelingen van fiscale, juridische of andere aard. Zij houden geen rekening met uw persoonlijke situatie. Wij verzoeken u dan ook uw raadsman te contacteren vooraleer enige beslissing te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks gebaseerd is op de inlichtingen vervat in deze communicatie. Deze Algemene Bankvoorwaarden vormen het algemene kader van de conventionele relatie tussen BNP Paribas Fortis NV kredietinstelling met maatschappelijke zetel gevestigd is in 1000 Brussel, Warandeberg 3 - B.T.W. BE 0403.199.702 - RPR Brussel, onder het prudentieel toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel en de controle inzake beleggers- en consumentenbescherming van de Autoriteit van Financiële Diensten en Markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel en ingeschreven als verzekeringsagent onder FSMA-nr. BE 0403.199.702.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven