Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Beleg volgens uw waarden
Beleggen Volgen De categorie volgen
14 DEC

Beleg volgens uw waarden

14.12.2020
Caroline Palumbo – Investment Communication Manager
Caroline Palumbo
Caroline Palumbo Investment Communication Manager
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts

Dit leest u ook in het dossier "Duurzame en verantwoorde beleggingen"

Bekijk het dossier
Aangemaakt op 14.12.2020 09:37
Gepubliceerd op 14.12.2020 09:37
Niet elke belegger heeft dezelfde duurzaamheidsprioriteiten. Daarom stelt BNP Paribas Fortis u nu in staat om meer in te zetten op de doelstellingen die voor u belangrijk zijn.

Overzicht

  • BNP Paribas Fortis vereist de Febelfin-norm voor al zijn duurzame fondsen
  • De bank combineert die nu met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling
  • Zo kunt u op een verantwoorde manier en volgens uw waarden beleggen
  • De drie pijlers zijn armoedebestrijding, welvaart voor iedereen en de planeet beschermen
  • Elke pijler groepeert een aantal onderling verbonden duurzaamheidsdoelstellingen
Als pionier in maatschappelijk verantwoorde beleggingen (MVB) in België wil BNP Paribas Fortis inhoud geven aan uw beleggingen. Zo vereist de bank voor al haar MVB-fondsen het& Towards Sustainability -label van Febelfin, een van de meest ambitieuze ter wereld. De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties mobiliseren sinds 2015 burgers, ngo's, ondernemingen en landen rond één doel: samen bouwen aan een duurzamere wereld tegen 2030. Door het Towards Sustainability-label te combineren met deze 17 SDG's, geeft BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management u de mogelijkheid om uw beleggingen af te stemmen op uw waarden.
Door de SDG's te integreren in de samenstelling van de beleggingsportefeuille kunt u de positieve impact op de samenleving rechtstreeks inschatten.

SDG’s aan de basis van de portefeuille

De doelstellingen hebben betrekking op alle MVB-portefeuilles, of het nu gaat om zogenaamde best-in-class beleggingen (die de meest duurzame spelers in traditionele sectoren belonen) of thematische beleggingen (met sectoren die werken op duurzame thema’s).

Door de SDG's te integreren in de analyses en de samenstelling van de beleggingsportefeuille, stelt BNP Paribas Fortis u in staat om de positieve impact op de samenleving rechtstreeks in te schatten. Hoewel ze met elkaar verbonden zijn, hebben alle doelen een specifieke reikwijdte die we in een reeks toekomstige publicaties zullen beschrijven. Hieronder omschrijven we ze in drie grote categorieën.
Het gaat daarbij vooral om kwaliteitsonderwijs aan iedereen aanbieden (SDG 4), toegang tot eerlijke rechtspraak voorzien (SDG 16) en gendergelijkheid nastreven (SDG 5).Caroline Palumbo

Armoede verhelpen en welvaart voor iedereen

Categorie 1: armoede uit de wereld helpen. Dit begint met de strijd tegen armoede (SDG 1), en dan vooral door iedereen fatsoenlijk werk te bieden (SDG 8). Dit vraagt een aangepast wereldwijd landbouw- en voedselsysteem (SDG 2) dat lokale economieën ondersteunt, toegang tot betaalbare en voedzame voeding verzekert en ecosystemen weerbaarder maakt tegen klimaatrisico's (SDG 13).

Categorie 2: de welvaart en het welzijn van iedereen verzekeren. Het gaat daarbij vooral om het verminderen van ongelijkheden (SDG 10), het democratiseren van de gezondheidszorg (SDG 3), kwaliteitsonderwijs aan iedereen aanbieden (SDG 4), toegang tot eerlijke rechtspraak voorzien (SDG 16) en gendergelijkheid nastreven (SDG 5).

De planeet beschermen

Categorie 3: onze planeet beschermen. Het beschermen van water (SDG 6), zeedieren (SDG 14) en landdieren (SDG 15) staat hierin centraal. De VN stellen ook voor om innovatieve industrie en infrastructuur te promoten (SDG 9) en steden en gemeenschappen te verduurzamen (SDG 11). De aanpak betrekt ook de burger, via meer verantwoorde productie en consumptie (SDG 12). In deze context bevordert de omschakeling naar groene energie (SDG 7) een meer verantwoord gebruik van schaarse hulpbronnen. Het laatste streefdoel, het partnerschap (SDG 17), is essentieel voor het bereiken van de andere doelstellingen. De uitdagingen die ons te wachten staan zijn groot en de laatste doelstelling geeft u, als belegger, de kans om een deel van de verandering te zijn.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in
Caroline Palumbo

Uw expert

Caroline Palumbo Investment Communication Manager
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Dit leest u ook in het dossier "Duurzame en verantwoorde beleggingen"

Bekijk het dossier

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven