Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering

#MyFuture

Webinar Living your Family Life in the Future: live op 23 juni

Een interactief webinar over samenwonen of trouwen, kinderen en uw dierbaren beschermen. Onze experten delen hun kennis en geven u praktische info tijdens dit live-event, exclusief voor MyExperts-leden.
22.6.2021
Abonnees
45:00 min
Later lezen

Trouwen of samenwonen: het verschil voor uw erfenis

Voor heel wat koppels voelt wettelijk samenwonen hetzelfde aan als trouwen. De gevolgen zijn echter verschillend wanneer een van beide partners komt te overlijden. Ontdek ze in deze video.
22.6.2021
Abonnees
3:21
Later lezen

Sparen of beleggen voor uw kind?

Jonas Jacobs – Product Expert Invest
Stel dat u iedere maand 100 euro wilt sparen voor uw oogappel. Welke spaar- of beleggingsformule kiest u dan? Met een spaarrekening is uw opbrengst beperkt. Met een beleggingsverzekering of beleggingsfondsen mikt u op een potentieel hoger rendement. Weliswaar zonder garantie voor de toekomst, geeft een simulatie op basis van het verleden u een idee.
16.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Omschakelen naar groene energie: hoe pak ik dat aan?

Geert Ruysschaert – Head of Investment Communication
Als we tegen 2050 klimaatneutraal willen zijn, zullen we massaal moeten inzetten op groene energie. Die energietransitie gaat handenvol geld kosten. Het goede nieuws is dat de neuzen stilaan in dezelfde richting wijzen: overheden, bedrijven en gewone burgers staan klaar voor de groene revolutie. We praten erover met Geert Ruysschaert, Head Investment Communication bij BNP Paribas Fortis.
7.6.2021
Abonnees
15:34 min
Later lezen

Tips voor woningkopers met de steun van hun ouders

Sarah Berckmans – Estate Planner
Steeds meer ouders geven hun kinderen financieel een duwtje in de rug om een woning aan te kopen. Maar hoe zit het met die extra inbreng van een van beide partners als de relatie op de klippen loopt?
2.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Het nut van een samenlevingscontract

Joni Soutaer – Notary
Voor samenwoners is er weinig geregeld bij wet. Daarom is het belangrijk dat u onderling duidelijke afspraken maakt. Dat kunt u doen in een samenlevingscontract. Wat kunt u daarin zetten en wat niet?
1.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Trouwen of samenwonen? Zo begint u eraan.

Anneleen Ciemniak – Estate Planner
Veel koppels denken dat wettelijk samenwonen hetzelfde is als trouwen. Maar niets is minder waar. Wat verandert er voor uw gezinswoning, vermogen en erfenis als u in het huwelijksbootje stapt?
1.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Huwelijk en samenwonen: de fiscale gevolgen

Nhuy Nguyen – Estate Planner
Of u een gemeenschappelijke of afzonderlijke belastingaangifte moet indienen, hangt af van of u uw relatie al dan niet ‘fiscaal officieel’ maakt. Een gemeenschappelijke aangifte kan voordelig zijn.
1.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Huwen met of zonder contract?

Laurence Lootvoet – Estate Planner
Via een huwelijkscontract kunnen echtgenoten het wettelijke stelsel aanpassen. Ze kunnen de vermogens gescheiden houden, solidariteitsregelingen inbouwen, elkaar beschermen tegen financiële risico’s…
1.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Verliefd, getrouwd, gescheiden… wie int uw verzekering?

Jessie Vander Linden – Product manager Protect Life
Met een overlijdensverzekering beschermt u uw gezin tegen een financiële kater als u er niet meer bent. De begunstigde mag u zelf aanduiden of wijzigen. Maar kijk uit hoe u dat formuleert.
1.6.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

De financiering van duurzame bedrijven

Marie Delvaulx – Director The Shift
Als bedrijfsfinancierders spelen banken een belangrijke rol in de duurzame transitie. Marie Delvaulx van The Shift en Mikael Gillekens van BNP Paribas Fortis praten erover in een face-to-facegesprek.
25.5.2021
Abonnees
5:17
Later lezen

De circulaire economie in beeld en cijfers

Aymeric Olibet – Sustainable Business Advisor BNP Paribas Fortis
De uitdagingen van de circulaire economie gaan een stuk verder dan recyclage. Dankzij de vijf r’en zou Europa zijn CO2-uitstoot fors kunnen reduceren en tegelijkertijd de economie aanzwengelen.
19.5.2021
Abonnees
1-3 min
Later lezen

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven