Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
Bent u verzekerd als u telewerkt?
Bescherming Volgen De categorie volgen
3 NOV

Bent u verzekerd als u telewerkt?

3.11.2022
Koen Verdoodt – Director Marketing Mobility - Pricing & Digital Strategy
Koen Verdoodt Director Marketing Mobility - Pricing & Digital Strategy
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 2.11.2022 16:01
Gepubliceerd op 3.11.2022 06:01
Telewerk is voor veel mensen een nieuwe realiteit. Wat betekent dat voor uw brandverzekering? Is het materiaal van uw werkgever ook gedekt? En wat als u thuis een ongeval hebt?
Voor uw brandverzekering verandert er niets als u telewerkt. De waarborgen lopen gewoon door. Dat geldt ook voor de optionele waarborg ‘diefstal en vandalisme’.

Maar dekt uw verzekering ook het materiaal van uw werkgever dat u thuis gebruikt, zoals uw laptop, bureaustoel of tweede scherm? Dat vraagt u best na bij uw verzekeraar.

Sommige schade valt sowieso niet onder uw brandverzekering. De bureaustoel die uw werkgever u ter beschikking stelt, kan het bijvoorbeeld begeven, net zoals dat kan gebeuren op kantoor. Dan draagt uw werkgever de kosten.
Als u in uw huis een extra ruimte creëert om te werken, moet u dat melden aan uw verzekeraar.

Vermijd onderverzekering bij telewerk

Hebt u een aparte werkruimte gecreëerd om rustig te werken, zonder dat uw huisgenoten u storen? Weet dan dat u dat moet melden aan uw verzekeraar. Veel verzekeringsmaatschappijen berekenen de verzekerde waarde van een woning op basis van het aantal kamers. Hebt u uw zolder afgewerkt als bureau, of een extra bureauruimte geïnstalleerd in uw tuin? Dan moet u opnieuw het evaluatierooster invullen om de verzekerde waarde up-to-date te houden. Zo vermijdt u onderverzekering en onaangename verrassingen bij schade. Mogelijk is er ook extra inhoud bijgekomen, zodat de verzekeraar de verzekerde waarde van uw inboedel moet aanpassen.
Als u bijvoorbeeld telewerkt in uw kustappartement, laat dat dan vooraf weten aan uw werkgever.

Arbeidsongevallen zijn verzekerd

Tot slot: u bent ook tijdens het telewerk verzekerd tegen arbeidsongevallen. Verbrandt u zich aan een kop koffie? Struikelt u over een computerkabel en breekt u uw enkel? Dan wordt dat in principe als een arbeidsongeval beschouwd, gedekt door de arbeidsongevallenverzekering van uw werkgever. Zorg wel dat er geen discussie is over de plaats van het ongeval. Werkt u bijvoorbeeld in uw kustappartement, laat dat dan vooraf weten aan uw werkgever.

Hebt u op een telewerkdag een ongeval als u ’s morgens uw kinderen naar school brengt of ’s middags gaat lunchen? Sinds 2019 gelden deze verplaatsingen als een arbeidswegtraject. Ze zijn dus ook gedekt door de arbeidsongevallenverzekering.

Wilt u hier meer over weten? Contacteer uw verzekeringstussenpersoon.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Koen Verdoodt Director Marketing Mobility - Pricing & Digital Strategy
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen

De inlichtingen en meningen opgenomen in onderhavig artikel zijn toelichtingen met een louter informatief karakter. Zij kunnen in geen geval beschouwd worden als adviezen of aanbevelingen van fiscale, juridische of andere aard. Zij houden geen rekening met uw persoonlijke situatie. Wij verzoeken u dan ook uw raadsman te contacteren vooraleer enige beslissing te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks gebaseerd is op de inlichtingen vervat in deze communicatie. Deze Algemene Bankvoorwaarden vormen het algemene kader van de conventionele relatie tussen BNP Paribas Fortis NV kredietinstelling met maatschappelijke zetel gevestigd is in 1000 Brussel, Warandeberg 3 - B.T.W. BE 0403.199.702 - RPR Brussel, onder het prudentieel toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel en de controle inzake beleggers- en consumentenbescherming van de Autoriteit van Financiële Diensten en Markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel en ingeschreven als verzekeringsagent onder FSMA-nr. BE 0403.199.702.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven