Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering

Structurering

Te laag loon voor bedrijfsleider: geen boete meer

Philipp Bollen – Director Estate Planning
Vennootschappen die minder dan 45.000 euro loon betalen aan hun bedrijfsleider, moeten geen boete meer betalen. Maar voor kmo’s blijft dit wel een voorwaarde voor de verlaagde vennootschapsbelasting.
23.5.2019
Abonnees
1-3 min

Zo verkoopt u de aandelen van uw bedrijf

Tanguy della Faille – Gérant
In België worden de meeste ondernemingen verkocht via een aandelenverkoop. Deze operatie heeft een dubbel voordeel: ze is relatief eenvoudig én belastingvrij.
6.5.2019
Abonnees
1-3 min

De overgang naar het nieuwe vennootschapsrecht

Robrecht Coppens – Partner
Het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen is een feit. Voor nieuwe vennootschappen treedt het in werking vanaf 1 mei 2019. Voor uw bestaande vennootschap komt er een overgangsregeling.
29.4.2019
Abonnees
1-3 min

Wat wijzigt er voor uw maatschap?

Matthias Wauters – Partner
De maatschap wordt veel gebruikt als ouders een beleggingsportefeuille of familievennootschap gecontroleerd wegschenken aan hun kinderen. Wat verandert er nu en wat moet u doen?
16.4.2019
Abonnees
1-3 min

Uw bedrijf ‘gecontroleerd’ schenken!

Matthias Wauters – Partner
Het nieuwe vennootschapsrecht maakt het zogenoemd meervoudig stemrecht mogelijk. Wat houdt dat juist in en waarom is dat interessant voor wie een familie- of vastgoedvennootschap heeft?
9.4.2019
Abonnees
1-3 min

Wanneer verkoopt u uw handelsfonds?

Tanguy della Faille – Gérant
In bepaalde gevallen is het interessant om uw onderneming te verkopen door het handelsfonds van de hand te doen. Zo behoudt u bijvoorbeeld het vastgoed. Lees hier hoe u dit doet.
19.2.2019
Abonnees
1-3 min

Verkoop handelsfonds: fiscale impact

Tanguy della Faille – Gérant
De verkoop van een handelsfonds heeft belangrijke fiscale gevolgen. Wordt de opbrengst uitgekeerd aan de aandeelhouders, dan is er zelfs sprake van dubbele belasting.
31.1.2019
Abonnees
1-3 min

Het beheer buiten de familie brengen vraagt voorbereiding!

Muriel Schréder – Expert in Governance and Family Business
De overdracht van het beheer aan een niet-familiale bedrijfsleider is een ingrijpende verandering voor de familiebedrijven.
10.12.2018
Abonnees
4 min

Afkoop van de onderneming door haar leidinggevenden

Thierry Tilquin – Partner
De bestuurders, zaakvoerders of andere leidinggevenden kunnen beslissen tot de afkoop van de onderneming die zij leiden. In dit artikel gaan we dieper in openkele aspecten van het vennootschapsrecht die daarbij van toepassing zijn.
11.7.2018
Abonnees
3 min

Rentevoeten: welke invloed op de waarde van bedrijven?

Alexandre Streel – Partner
We stellen vast dat de rentevoeten door de jaren heen enorm gedaald zijn. Welke impact heeft dit op de waarde van bedrijven? En blijft deze impact hetzelfde met een andere methode om waarde te bepalen?
24.4.2018
Abonnees
3 min

Opbrengsteigendom in of buiten de vennootschap?

Wouter Claes – Partner
Stel dat uw familiale onderneming een mooi spaarpotje opbouwde en dat u dat bedrag wil beleggen in vastgoed. Is het voordeliger om eerst een dividend uit te keren, en dan privé te kopen? Of om de vennootschap zelf zo'n investering te laten maken?
20.2.2018
Abonnees
3 min

Budgettering biedt strategisch inzicht

Johan Vandenbroeck – Partner
Budgettering is een techniek die de ondernemer een grondig inzicht biedt in de financiën, en ook een waardevolle input voor de strategie en de kostenbeheersing. Maar in de praktijk blijkt dat maar weinig kleinere ondernemingen aan budgetopmaak doen.
6.2.2018
Abonnees
2-3 min