Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering

Family Business

Het beheer buiten de familie brengen vraagt voorbereiding!

Muriel Schréder – Expert in Governance and Family Business
De overdracht van het beheer aan een niet-familiale bedrijfsleider is een ingrijpende verandering voor de familiebedrijven.
29.10.2018
4 min
Abonnees

Grote veranderingen voor het portefeuillebeheer in vennootschap

Bruno Halleux – Estate Planner
Het portefeuillebeheer in vennootschap was doorgaans gericht op individuele waarden. Die strategie berustte op de vrijstelling van de meerwaarden op individuele vennootschapsaandelen waarvoor een normaal belastingtarief geldt.
29.10.2018
4 min
Abonnees

Integratie van de familiale of externe overnemer

Jean-Pol Gourmet – Independent expert
We stellen vast dat overnemers de cultuur en de werking van de onderneming onvoldoende kennen. Hoe dat komt? Het ontbreekt hen aan volledige en relevante informatie. Zelfs binnen een familie.
24.10.2018
3 min
Abonnees

Familiale operationele medewerkers in het familiebedrijf

Muriel Schréder – Expert in Governance and Family Business
Een familielid voor onbepaalde tijd aanwerven in de familiale onderneming ligt vaak gevoelig en heeft een grote emotionele weerslag. Hierna enkele best practices vóór, tijdens en na de indiensttreding van een familiale operationele medewerker.
24.10.2018
4 min
Abonnees

Het UBO-register komt eraan

Philipp Bollen – Director Estate Planning
Vanaf 31 oktober 2018 gaat het UBO-register officieel van start. Het verzamelt gegevens van de uiteindelijke begunstigden van in België gevestigde vennootschappen, stichtingen, VZW’s, trusts, fiducieën en gelijkaardige juridische entiteiten.
27.9.2018
3 min
Abonnees

Het belang van emotionele betrokkenheid

Luc Haegemans – Managing Director
Gebrek aan cohesie, tegengestelde belangen, openlijke conflicten … Veel familiebedrijven overleven de derde generatie niet, zo tonen verschillende studies aan. Hoe uw familiebedrijf wel overleeft?
30.8.2018
3 min
Abonnees

De tweede echtgenoot tegenover de eerste kinderen

Jeanine Windey – Partner
Wanneer een familiepersoon overlijdt, is het in principe de echtgenoot die het vruchtgebruik van de nalatenschap erft, terwijl de kinderen de blote eigendom erven. Daarbij speelt het geen rol of het om een eerste of een tweede huwelijk gaat.
21.8.2018
2 min
Abonnees

Mag u echt doen wat u wilt?

Jeanine Windey – Partner
A priori mag iedereen vrij over zijn bezittingen beschikken. Maar de wet beperkt uw vrijheid om kosteloos over uw bezittingen te beschikken als u een of meer kinderen achterlaat.
16.8.2018
3 min
Abonnees

De rol van de raad van bestuur

Lutgart Van den Berghe – Executive Director
Wanneer we spreken over corporate governance, is er uiteraard een essentiële rol weggelegd voor de raad van bestuur. In een familiebedrijf, de RvB is er voor de familie en het bedrijf. Is dus zijn rol anders in zo’n context?
16.8.2018
5 min
Abonnees

Successieplanning na een verhuis naar het buitenland

Wouter Claes – Partner
Meer en meer Belgen verhuizen vroeg of laat naar het buitenland. De redenen hiertoe zijn verschillend: een professionele opportuniteit in het buitenland, de liefde, een beter klimaat, een gunstiger fiscaal regime enz..
7.8.2018
5 min
Abonnees

De vergoeding van externe bestuurders

Lutgart Van den Berghe – Executive Director
De juiste vergoeding van externe bestuurders in familiebedrijven roept heel wat vragen op. Zijn er antwoorden voorhanden?
7.8.2018
4 min
Abonnees

Digitale verwachtingen & mondiale complexiteit

Arnaud de Coninck – Business Development Director EMEA & APAC
Wereldwijd doen multigenerationele familiebedrijven en family offices in toenemende mate een beroep op technologie om hun dagelijkse familie- en bedrijfszaken te regelen.
24.7.2018
3 min
Abonnees