Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering

Family Business

Familiaal aandeelhouderschap versterken

Hanne Van Waeyenberge – Coach, médiatrice et conseillère
Betrokken familiale aandeelhouders maken een bedrijf sterker. Maar in realiteit loopt dit niet altijd vlot. We geven drie tips om familiale aandeelhouders beter te betrekken bij het familiebedrijf.
9.9.2019
Abonnees
1-3 min

Vijf uitdagingen voor uw family office

Edouard Thijssen – Co-Founder and CEO of Trusted Family
Almaar meer rijke families vertrouwen op een ‘family office’ om hun vermogen te beheren. Daar komen anno 2019 ook ‘nieuwe’ uitdagingen bij zoals bescherming tegen cybercriminaliteit en duurzaamheid.
8.7.2019
Abonnees
1-3 min

Mikt de Kaaimantaks op uw holding?

Nicolas Bertrand – Partner
De Kaaimantaks kan mogelijk van toepassing zijn op elke Europese vennootschap. De fiscale impact kan aanzienlijk zijn als de holding dividenden opstrijkt.
17.6.2019
Abonnees
>3 min

Digitale starterskit voor uw family office

Edouard Thijssen – Co-Founder and CEO of Trusted Family
Hoe kan uw family office efficiënt communiceren met de hele familie? Voor groeiende families met leden in alle uithoeken van de wereld is dat een hele uitdaging. Deze apps helpen daarbij.
3.6.2019
Abonnees
1-3 min

Te laag loon voor bedrijfsleider: geen boete meer

Philipp Bollen – Director Estate Planning
Vennootschappen die minder dan 45.000 euro loon betalen aan hun bedrijfsleider, moeten geen boete meer betalen. Maar voor kmo’s blijft dit wel een voorwaarde voor de verlaagde vennootschapsbelasting.
23.5.2019
Abonnees
1-3 min

Zo verkoopt u de aandelen van uw bedrijf

Tanguy della Faille – Gérant
In België worden de meeste ondernemingen verkocht via een aandelenverkoop. Deze operatie heeft een dubbel voordeel: ze is relatief eenvoudig én belastingvrij.
6.5.2019
Abonnees
1-3 min

De overgang naar het nieuwe vennootschapsrecht

Robrecht Coppens – Partner
Het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen is een feit. Voor nieuwe vennootschappen treedt het in werking vanaf 1 mei 2019. Voor uw bestaande vennootschap komt er een overgangsregeling.
29.4.2019
Abonnees
1-3 min

Wat wijzigt er voor uw maatschap?

Matthias Wauters – Partner
De maatschap wordt veel gebruikt als ouders een beleggingsportefeuille of familievennootschap gecontroleerd wegschenken aan hun kinderen. Wat verandert er nu en wat moet u doen?
16.4.2019
Abonnees
1-3 min

Uw bedrijf ‘gecontroleerd’ schenken!

Matthias Wauters – Partner
Het nieuwe vennootschapsrecht maakt het zogenoemd meervoudig stemrecht mogelijk. Wat houdt dat juist in en waarom is dat interessant voor wie een familie- of vastgoedvennootschap heeft?
9.4.2019
Abonnees
1-3 min

Als generaties samenwerken in een familiebedrijf

Muriel Schréder – Expert in Governance and Family Business
Het komt vaak voor dat meerdere generaties samen actief zijn in een familiebedrijf. Enkele belangrijke stappen kunnen een vlotte samenwerking verzekeren.
15.3.2019
Abonnees
3-4 min

Wanneer verkoopt u uw handelsfonds?

Tanguy della Faille – Gérant
In bepaalde gevallen is het interessant om uw onderneming te verkopen door het handelsfonds van de hand te doen. Zo behoudt u bijvoorbeeld het vastgoed. Lees hier hoe u dit doet.
19.2.2019
Abonnees
1-3 min

Verkoop handelsfonds: fiscale impact

Tanguy della Faille – Gérant
De verkoop van een handelsfonds heeft belangrijke fiscale gevolgen. Wordt de opbrengst uitgekeerd aan de aandeelhouders, dan is er zelfs sprake van dubbele belasting.
31.1.2019
Abonnees
1-3 min