Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering

Governance

Vijf uitdagingen voor uw family office

Edouard Thijssen – Co-Founder and CEO of Trusted Family
Almaar meer rijke families vertrouwen op een ‘family office’ om hun vermogen te beheren. Daar komen anno 2019 ook ‘nieuwe’ uitdagingen bij zoals bescherming tegen cybercriminaliteit en duurzaamheid.
8.7.2019
Abonnees
1-3 min

Mikt de Kaaimantaks op uw holding?

Nicolas Bertrand – Partner
De Kaaimantaks kan mogelijk van toepassing zijn op elke Europese vennootschap. De fiscale impact kan aanzienlijk zijn als de holding dividenden opstrijkt.
17.6.2019
Abonnees
>3 min

De Code Buysse voor een beter bestuur

Paul Buysse – Creator of the Code Buysse
In een veranderende wereld beantwoordt de nieuwe Code Buysse aan de noden van familiale ondernemingen. Bestuurs- en managementstructuren leggen de basis voor hun internationale ontwikkeling.
21.12.2018
Abonnees
03:55

De rol van de raad van bestuur

Lutgart Van den Berghe – Executive Director
Wanneer we spreken over corporate governance, is er uiteraard een essentiële rol weggelegd voor de raad van bestuur. In een familiebedrijf, de RvB is er voor de familie en het bedrijf. Is dus zijn rol anders in zo’n context?
16.8.2018
Abonnees
5 min

De vergoeding van externe bestuurders

Lutgart Van den Berghe – Executive Director
De juiste vergoeding van externe bestuurders in familiebedrijven roept heel wat vragen op. Zijn er antwoorden voorhanden?
7.8.2018
Abonnees
4 min

De selectie en rekrutering van bestuurders

Lutgart Van den Berghe – Executive Director
De juiste (externe) bestuurder, een witte raaf? Hoe u best te werk gaat bij de rekrutering en de selectie van een (externe) bestuurder.
17.7.2018
Abonnees
4 min

De raad van bestuur en zijn belangenconflicten

Gilles Klass – Administrateur de sociétés
Het is de opdracht van de bestuurders om het belang van de vennootschap te verdedigen. De raad van bestuur waakterover dat de genomen beslissingen geen particuliere belangen dienen. Wat betekent dat nu eigenlijk in de praktijk ?
3.7.2018
Abonnees
3 min

Anticiperen om de destabilisatie te voorkomen

Jean-Pol Gourmet – Independent expert
Bepaalde gebeurtenissen kunnen het familiebedrijf schade berokkenen en soms zelfs noodlottig zijn: een echtscheidingen, overlijden, ongeval en ziekte, het vertrek van een belangrijke medewerker, een familieconflict, sociale en arbeidsconflicten …
27.6.2018
Abonnees
3 min

Ga voor een succesvolle opvolging van uw bedrijf

Liesbeth De Ridder – Secrétaire Générale
Van ondernemers wordt doorgaans verwacht dat ze vooruitziend zijn en toekomstgericht denken. Wanneer het aankomt op de toekomst over de generaties heen van het eigen familiebedrijf, vergeet men toch vaak dat ook het eigen leven niet eeuwigdurend is.
2.5.2018
Abonnees
3 min

Schriftelijke besluitvorming

Matthias Wauters – Partner
Sommige vergaderingen van de raad van bestuur of algemene vergadering worden beschouwd als een loutere formaliteit. Moet er dan wel rond tafel worden gezeten of kan dit efficiënter?
17.4.2018
Abonnees
2-3 min

Gedelegeerd bestuurder: what’s in a name?

Matthias Wauters – Partner
Een goede bevoegdheidsverdeling is cruciaal voor het optimaal functioneren van een vennootschap. Hier willen we weten meer over de rol van een gedelegeerd bestuurder. Wat is nu precies zijn taak en hoe verhoudt hij zich tot de ‘gewone’ bestuurder ?
17.4.2018
Abonnees
>3 min