Menu
Priority Banking
Private Banking
Wealth Management
De bank voor een wereld in verandering
De grote voordelen van een slimme mobiliteitsapp
Mobiliteit Volgen De categorie volgen
19 JAN

De grote voordelen van een slimme mobiliteitsapp

19.1.2022
Philippe Kahn – Arval Mobility Manager
Philippe Kahn Arval Mobility Manager
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Aangemaakt op 18.1.2022 18:25
Gepubliceerd op 19.1.2022 06:25
Mobiliteitsapps helpen werknemers om zich multimodaal te verplaatsen, zowel naar en van het werk als in hun vrije tijd. Ze zorgen voor minder files en minder CO2-uitstoot.

Overzicht

  • De manier waarop we ons verplaatsen verandert
  • Files, stijgende brandstofkosten en anders werken dragen bij tot de shift
  • Een mobiliteitsapp stelt de meest geschikte transportmiddelen voor
  • Iedereen wordt daar beter van: gebruiker, werkgever, milieu en samenleving
De manier waarop we ons verplaatsen verandert. Vroeger was het vanzelfsprekend om elke dag met hetzelfde vervoermiddel van en naar het werk te gaan. Tegenwoordig is dat anders. We verplaatsen ons niet meer elke dag, leggen niet steeds hetzelfde traject af, en de auto is niet altijd de beste oplossing. Zeker niet nu de files terug zijn.

Wat als u op elk moment zou kunnen kiezen voor het beste vervoermiddel, aangepast aan uw traject en aan uw wensen en noden van die dag? Het antwoord: een slimme mobiliteitsapp. Die stelt u naargelang de omstandigheden (een combinatie van) een leasewagen, openbaar vervoer of deelmobiliteit voor. Dankzij een aantal technische evoluties en een veranderende kijk op mobiliteit wordt dit weldra realiteit.

Ketenmobiliteit

De tijd van onbeperkt rondrijden met een klassieke benzine- of dieselwagen lijkt voorbij. Oorzaken: de stijgende brandstofprijzen, de milieudruk, de invoering van de lage-emissiezones en stadstol, en de mogelijkheid van rekeningrijden. Op termijn evolueren we wellicht naar een budget voor woon-werkverkeer, aangevuld met een beperkt aantal privékilometers. Ook dat kan een incentive zijn om naar alternatieven uit te kijken, zeker als die efficiënter en sneller blijken dan de eigen (lease)wagen.

Als de app toont dat u een halfuur sneller op het werk bent met een combinatie van de auto, de trein en een deelstep, zou u dan voor deze vorm van ketenmobiliteit kiezen?
Mobiliteitsapps creëren een (r)evolutie in de mobiliteit, waarbij er alleen maar winnaars zijn: in de eerste plaats de gebruiker zelf.Philippe Kahn

En-en-verhaal

Mobiliteitsapps creëren een (r)evolutie in de mobiliteit, waarbij er alleen maar winnaars zijn:
  • In de eerste plaats de gebruiker zelf. Die beschikt altijd over het best passende vervoersmiddel op het juiste moment, zonder uitsluitend voor een specifiek alternatief te moeten kiezen.
  • Ten tweede: de werkgever. Want de mobiliteitsapp leidt tot meer tevreden medewerkers en verlaagt de CO2-impact. Bovendien regelt de app de fiscale optimalisatie en administratieve verwerking van mobiliteit binnen een cafetariaplan of het federaal mobiliteitsbudget.
  • En tot slot: de samenleving als geheel omdat er minder auto's op de weg zijn, wat resulteert in minder CO2-uitstoot en fileleed.

U vond dit artikel de moeite?

Ontdek andere artikels in onze dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief

Ik schrijf mij in

Uw expert

Philippe Kahn Arval Mobility Manager
Volgen De expert volgen
Bekijk alle experts
Deel:
Later lezen
De opinies op deze site zijn die van de auteurs en geven niet noodzakelijk het standpunt van BNP Paribas Fortis weer.

Doe mee met MyExperts

Blijf op de hoogte van de recentste beleggingstips

Al ingeschreven?

Meld u aan om het artikel te lezen.

Nog geen account? Inschrijven